Uutiset

Jaakko Virtanen

Liikenneonnettomuus, äkillinen sairaskohtaus, koulusurmatilanne, itsemurha, tulipalo tai muu kriisi on aina traumaattinen kokemus. Se on sitä niin uhrille, omaisille, silminnäkijöille kuin paikalla toimiville avustustyöntekijöillekin. Kokemus on hyvä saada purettua mahdollisimman nopeasti. Tukea kriisitilanteessa antavat Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoiset.

Ville Kokkola

Vapaaehtoiset esittelivät paitsi kierrätystavaratalo Kontin vaatteita myös järjestön ensiaputoimintaa ja Vapepaa eli vapaaehtoista pelastustoimintaa. Nuoria kiinnosti mahdollisuus osallistua vapaaehtoisena Ilosaarirock-festivaaleille.

Leena Koskela

Vielä puoli vuotta sitten Keravan ensiapuryhmä oli vähällä kuihtua kokoon. Vuoden alussa uusi vetäjä sai toimintaan puhtia, ja nyt ryhmä haaveilee päivystystoiminnan aloittamisesta.

Pauliina Sillanpää

Kalkun logistiikkakeskus Tampereella täyttyy tohinasta, kun pienet ja isot Punaisen Ristin vapaaehtoiset kokoontuvat ensiavun piirinmestaruuskilpailuihin. Myös pienimmät harrastajat pääsevät näyttämään taitonsa.

Lukuisat opiskelijat ovat tarttuneet toimeen ja auttavat maanjäristyksen uhreja Nepalissa rakentamalla käymälöitä syrjäseudulla. Suomessa Nepal-keräys jatkuu Punaisen Ristin viikolla.

Kaikilla on oikeus saada apua. Avun tarve voi tulla eteen kotona tai kadulla, ja lähes aina se tulee eteen yllättäen. Punaisen Ristin viikolla 4.–10. toukokuuta Punainen Risti korostaa erityisesti nuorten ensiaputaitoja.

Petteri Kivimäki

Punaisen Ristin ensiapukoulutus täytti maaliskuussa 130 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi Punainen Risti vei ensiapuvälineet Jyväskylän matkakeskukseen ja neuvoi ohikulkijoille, kuinka ihmistä voi auttaa erilaisissa hätätilanteissa.

Leena Koskela

Kansainvälisessä ensiapuryhmässä kielitaidot eivät ole esteenä tärkeiden taitojen oppimiselle. Monikulttuurisen ryhmän tavoitteena on päästä mukaan auttamaan ensi syksynä erilaisiin tapahtumiin.

Altti Näsi

Ensiapuvälineet ovat kehittyneet paljon vuosien kuluessa. Ensiapukoulutusten pitkän historian kunniaksi järjestettiin Tampereella vapaaehtoistoiminnan keskus Tampurissa ensiapulaitteiden esittelytilaisuus medialle torstaina 5.3.