Punaisen Ristin ensiapupäivystäjät auttavat vappuna Helsingissä

Alejandro Lorenzo
Ensiavun vapaaehtoiset päivystävät kesäisin juhlapyhinä ja erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Kuvassa ensiapupäivystäjät auttamassa Ilosaarirockissa kesällä 2011.
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo

Vapaaehtoiset auttavat ja paikkaavat loukkaantuneita, ja kutsuvat tarvittaessa lisäapua.

Noin 40 Punaisen Ristin ensiapupäivystäjää huolehtii juhlijoista vappuaattona Helsingin keskustassa. Jalkapartiot auttavat ja paikkaavat loukkaantuneita, ja kutsuvat tarvittaessa lisäapua.

Punaisen Ristin ensiapubussi parkkeeraa Esplanadin puistoon maanantaina klo 18. Klo 20 jälkeen bussi siirtyy Kaivopuistoon sekä tarvittaessa myös muualle avun tarpeen mukaan. Punaisen Ristin käytössä on myös viisi ensiavun päivystyspalveluautoa, joilla päivystäjät liikkuvat ihmisiä auttaen.

Nuorille tarkoitettu selviämisasema toimii Töölön nuorisotalossa (Pohjoinen Hesperiankatu 22). Selviämisasemalla ensiapupäivystäjät ovat paikalla maanantaina klo 20 alkaen vappupäivän aamuun kello kuuteen asti.

Punaisen Ristin ensiapupäivystyksen johtokeskus sijaitsee osoitteessa Laivanvarustajankatu 6 B.

Vapun auttamisoperaatio toteutetaan yhteistyössä, johon osallistuu Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus,Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusosasto, Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmät, Aseman Lapset ry ja Helsingin kaupungin Lähityöhanke.

Lisätietoja:

Valmiustoiminnan koordinaattori Riitta Bäckman, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, puh. 0400 428 918

Avun tarinoita