Punaisen Ristin Caritas palveluvene auttaa Turun saaristossa

Pirjo Ilkka
Punaisen Ristin palveluvene Caritas Myrskytuuli 2010 -valmiusharjoituksessa.
Kuvaaja: Pirjo Ilkka

Punaisen Ristin palveluvene Caritas kiertää 22.6. – 31.7. auttamassa Saaristomeren veneilijöitä ja saaristolaisia.

Lisäksi se avustaa viranomaisia ensihoito- ja pelastustehtävissä sekä kuljetuksissa.

Caritaksen henkilökunta koostuu ensiavun vapaaehtoisista. Miehistöön kuuluu kipparin lisäksi kerrallaan neljä päivystäjää, joista kaksi on terveydenhuollon ammattilaisia. Vapaaehtoiset antavat ensiapua hätätilanteissa ja auttavat mahdollisuuksien mukaan myös muissa terveysasioissa. Caritaksen palvelut ovat aina autetulle ilmaisia.

- Caritaksen vapaaehtoiset ovat monipuolisia auttajia. He ovat saaneet turvallisuuskoulutusta, joten ensiavun lisäksi vapaaehtoiset osaavat pelastaa ja sammuttaa, kertoo Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtanen.

Palveluvene Caritas on varustettu nykyaikaisin ensihoito- ja navigointivälinein ja se toimii Saaristomerellä yhteistyössä Merivartioston, Medi-Helin ja sairaankuljetusyksiköiden kanssa. Alus on välittömässä lähtövalmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa.

- Hätä- ja meripelastuskeskukset näkevät, missä Caritas milloinkin liikkuu. Sieltä voidaan tarpeen tullen pyytää vapaaehtoiset auttamaan, Virtanen kertoo.

Caritas päivystää tarvittaessa myös Turun saariston tapahtumissa.

- Jos suunnitteilla on esimerkiksi kyläjuhlat, järjestäjät voivat ottaa yhteyttä Caritaksen miehistöön ja pyytää venettä alueelle vierailemaan, Virtanen ehdottaa.

Caritaksen miehistön puhelinnumero: 020 701 2424

 

Avun tarinoita