Punaiselta Ristiltä sänkyjä ja huopia sairaalasta evakuoiduille Turussa

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) syttyi aamulla vaarallinen tulipalo. Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta on toimitettu henkilökuntaa ja materiaaliapua Tyksiin.

Tampereen Kalkusta on viety evakuoituja potilaita varten 220 sänkyä, 200 makuualustaa ja 400 huopaa. Mukana Tampereelta Turkuun oli myös muutamia Punaisen Ristin työntekijöitä, vapaaehtoisia ja parhaillaan koulutettavia avustustyöntekijöitä.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin alueella oltiin myös valmiita auttamaan.

-  Vapaaehtoiset ensiapuryhmäläiset hälytettiin paikalle. Vapaaehtoiset auttoivat sänkyjen kokoamisessa ja muissa tarvittavissa tehtävissä, kertoo Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtanen

- Myös henkisen tuen ryhmä on hälytysvalmiudessa auttamistehtäviin.

Lisäksi Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Turun ja Kaarinan hälytysryhmät ovat hälytysvalmiudessa. Ne ovat valmiita auttamaan viranomaisten apuna sitä mukaa kun viranomaiset apua pyytävät ja tarvitsevat.

Tulipalo syttyi varhain aamulla puoli kuuden aikaan. Todennäköisesti vakavilta henkilövahingoilta on vältytty, mutta runsaan savun takia yhteensä 170 henkilöä on päätetty evakuoida muihin sairaalarakennuksiin.

 

 

 

 

 

Avun tarinoita