Punaiselta Ristiltä huopia myrskytuhojen uhreille

Sanna Räsänen
Suomen Punainen Risti ylläpitää auttamisvalmiuttaan mm. säännöllisillä harjoituksilla. Keväällä 2010 Turun Myrskytuuli-harjoituksessa harjoiteltiin myrskyn uhrien auttamista Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtasen ja toiminnanjohtaja Pauli Heikkisen johdolla.
Kuvaaja: Sanna Räsänen

Laajalti tuhoa aiheuttanut tapaninpäivän myrsky jätti Aurassa, Varsinais-Suomessa noin 50 vanhusta ilman sähköjä kymmeniksi tunneiksi. Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri toimitti ilman lämmitystä jääneille vanhuksille huopia lämmikkeeksi.

Varsinais-Suomen piiri sai Auran kunnalta myrskytuhojen vuoksi avunpyynnön.

Piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen kertoo, että kunnan sosiaalitoimi kävi tiistaina aamupäivällä noutamassa piirin valmiusvarastosta 50 huopaa Auran hoivakodin ja Mikonpolun palveluasuntolan asukkaille. Heikkisen mukaan vanhukset olivat olleet sähköttä 30 tuntia.

Myös Satakunnassa tapaninpäivän myrsky on aiheuttanut laajoja sähkökatkoja ja kaatanut puhelinverkon osittain. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) on nostanut alueella valmiuttaan ja Punaisen Risti on antanut pelastusviranomaisille apuaan parissa asuntopalossa.

- Muita myrskytuhoihin liittyviä kyselyjä tai avunpyyntöjä ei piireillemme ole toistaiseksi tullut, kertoo Punaisen Ristin valmiustoiminnan päällikkö Ari Hakala. Myöskään Kalkun logistiikkakeskukseen ei viranomaisilta ole tullut myrskytuhojen vuoksi pyyntöjä.

Etelä- ja Lounais-Suomessa laajalti tuhoa aiheuttanut tapaninpäivän myrsky oli harvinaisen raju. Ilmatieteen laitoksen mukaan puuskatuulten voimakkuus myrskyn aikana oli jopa 25–30 metriä sekunnissa.

Avun tarinoita