Nuoret vapaaehtoiset auttavat maanjäristyksen jälkeen Nepalissa

Lukuisat opiskelijat ovat tarttuneet toimeen ja auttavat maanjäristyksen uhreja Nepalissa rakentamalla käymälöitä syrjäseudulla. Suomessa Nepal-keräys jatkuu Punaisen Ristin viikolla.

Näin autat Nepalin maanjäristyksen uhreja
  • Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • Puhelimella: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
  • Netissä
  • Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00, NDEAFIHH, kirjoita viitteeksi "5157"
  • Lisätietoa lahjoittamisesta löydät täältä.

Humanitaarinen tilanne kylissä Katmandun ulkopuolella on erittäin huono. Syrjäseutujen tilanne on kaiksita vaikein.

Sunnuntaina, viikko maanjäristyksen jälkeen ryhmä nuoria nepalilaisia työskenteli Kathmandun laaksossa Gundun kylässä.

Nuoret rakensivat kylään vessoja, sillä hygieniasta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää katastrofin jälkeen. Nepalin Punaisen Ristin vapaaehtoiset jakoivat myös vedenpuhdistustabletteja.

Nepal-keräys jatkuu Punaisen Ristin viikolla

Punaisen Ristin viikolla Punainen Risti jatkaa keräystä Nepalin maanjäristyksen uhreille. Lahjoittaminen ja lipaskerääminen ovat parhaita tapoja auttaa nepalilaisia tällä hetkellä.

Keräys on lähtenyt hyvin liikkeelle eri puolilla Suomea. Punaisen Ristin keräykseen ovat osallistuneet voimakkaasti myös Suomessa asuvat nepalilaiset, jotka ovat jalkautuneet eri puolille Suomea lipaskerääjiksi. Suomen Punainen Risti on myös lähettänyt Nepaliin avustustyöntekijöitä ja avustustarvikkeita.

Punaisen Ristin viikon teemana on arjen turvallisuus ja erityisesti ensiapu. Osastot järjestävät aiheeseen liittyviä tapahtumia, esittelevät ensiaputoimintaa ja rekrytoivat vapaaehtoisia erityisesti ensiapuryhmiin lisäämään lähiyhteisön valmiutta ja turvallisuutta. Viikon tapahtumien yhteydessä myös kerätään varoja Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.

On monta tapaa auttaa Suomessa ja ulkomailla. Tule mukaan ensiaputoimintaan tai tue toimintaamme. Vuosittain Suomen Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoiset auttavat 20 000 ihmistä, ja he päivystävät lähes 3 000 tapahtumassa eri puolilla Suomea.

 

Avun tarinoita