Bloggaajat osallistuivat ensiapukurssille – millaisia ajatuksia koulutus herätti?

Petteri Kivimäki / Suomen Punainen Risti
Neuvova defibrillaattori opastaa käyttäjää muun muassa valo- ja äänimerkein.
Kuvaaja: Petteri Kivimäki / Suomen Punainen Risti

Vanhemmuutta ja perhe-elämää käsittelevän Isyyspakkaus-blogin kirjoittaja Tommi sekä urheiluaiheisen Monna treenaa -blogin Monna vierailivat Punaisen Ristin EA1-ensiapukurssilla.

Bloggaamisen lisäksi personal trainerina työskentelevään Monna Pursiaiseen teki vaikutuksen kurssilla se, kuinka paljon koulutuksessa oppi lyhyessä ajassa.

Kurssilla kerrottiin sekä faktatietoa että opeteltiin itse tekemällä. Pursiaisen mukaan hänelle jäi kurssin jälkeen olo, että hän uskaltaa hyvin mennä auttamaan esimerkiksi onnettomuuden uhria.

Ensiapu on kansalaistaito, joka jokaisen pitäisi osata, hän toteaakin kirjoituksessaan.

Isyyspakkaus-blogin kirjoittajan Tommi Koiviston mukaan erityisesti jokaisen vanhemman on hyvä miettiä, miten toimia hätätilanteessa. Hän suosittelee myös ensiapukurssin käymistä.

”Ensiaputaidot ovat tärkeitä kaikille, mutta varsinkin meillä pienten lasten vanhemmilla on aivan erityinen syy osata toimia hätätilanteessa - esimerkiksi, jos lapsi vetäisee henkeensä vaikkapa viinirypäleen tai järvivettä kesämökin rannasta”, hän kirjoittaa.

Lue lisää siitä, mitä Tommi ja Monna oppivat kurssilla:
Isyyspakkaus: Tiedätkö mitö tehdä hätätilanteessa? http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/tiedatko-mita-tehda-hatatilanteessa
Monna Treenaa: Ensiapukoulutus http://monnatreenaa.fitfashion.fi/2016/05/10/ensiapukoulutus/

Avun tarinoita