Uutiset

Toimiiko mökin palo- ja häkävaroitin? Säilytetäänkö työkaluja ja vaarallisia kemikaaleja lasten ulottumattomissa? Lojuuko pihalla lautoja naula pystyssä? Tietävätkö kaikki mökkivieraat, missä ensiapuvälineitä säilytetään ja mikä on mökin osoite hätätilanteen varalta?

Miisa Kaartinen / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin ensiapukurssilla opetellaan henkeä pelastavaa ensiapua ja tapaturmien ennaltaehkäisyä. Kurssilla saat valmiudet ja rohkeutta toimia, kun aikaa on vähän ja jonkun elämä voi olla juuri sinusta kiinni.

Sami Kilpiö / Suomen Punainen Risti

Halikon vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijat opettelivat ensiaputaitoja osana Punaisen Ristin viikkoa. Rastiradalla kokeiltiin muun muassa nivelvammojen hoitoa ja käden sitomista.

Petteri Kivimäki / Suomen Punainen Risti

Vanhemmuutta ja perhe-elämää käsittelevän Isyyspakkaus-blogin kirjoittaja Tommi sekä urheiluaiheisen Monna treenaa -blogin Monna vierailivat Punaisen Ristin EA1-ensiapukurssilla.

Jaakko Virtanen

Liikenneonnettomuus, äkillinen sairaskohtaus, koulusurmatilanne, itsemurha, tulipalo tai muu kriisi on aina traumaattinen kokemus. Se on sitä niin uhrille, omaisille, silminnäkijöille kuin paikalla toimiville avustustyöntekijöillekin. Kokemus on hyvä saada purettua mahdollisimman nopeasti. Tukea kriisitilanteessa antavat Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoiset.

Ville Kokkola

Vapaaehtoiset esittelivät paitsi kierrätystavaratalo Kontin vaatteita myös järjestön ensiaputoimintaa ja Vapepaa eli vapaaehtoista pelastustoimintaa. Nuoria kiinnosti mahdollisuus osallistua vapaaehtoisena Ilosaarirock-festivaaleille.

Leena Koskela

Vielä puoli vuotta sitten Keravan ensiapuryhmä oli vähällä kuihtua kokoon. Vuoden alussa uusi vetäjä sai toimintaan puhtia, ja nyt ryhmä haaveilee päivystystoiminnan aloittamisesta.

Pauliina Sillanpää

Kalkun logistiikkakeskus Tampereella täyttyy tohinasta, kun pienet ja isot Punaisen Ristin vapaaehtoiset kokoontuvat ensiavun piirinmestaruuskilpailuihin. Myös pienimmät harrastajat pääsevät näyttämään taitonsa.

Lukuisat opiskelijat ovat tarttuneet toimeen ja auttavat maanjäristyksen uhreja Nepalissa rakentamalla käymälöitä syrjäseudulla. Suomessa Nepal-keräys jatkuu Punaisen Ristin viikolla.

Kaikilla on oikeus saada apua. Avun tarve voi tulla eteen kotona tai kadulla, ja lähes aina se tulee eteen yllättäen. Punaisen Ristin viikolla 4.–10. toukokuuta Punainen Risti korostaa erityisesti nuorten ensiaputaitoja.

Petteri Kivimäki

Punaisen Ristin ensiapukoulutus täytti maaliskuussa 130 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi Punainen Risti vei ensiapuvälineet Jyväskylän matkakeskukseen ja neuvoi ohikulkijoille, kuinka ihmistä voi auttaa erilaisissa hätätilanteissa.

Leena Koskela

Kansainvälisessä ensiapuryhmässä kielitaidot eivät ole esteenä tärkeiden taitojen oppimiselle. Monikulttuurisen ryhmän tavoitteena on päästä mukaan auttamaan ensi syksynä erilaisiin tapahtumiin.

Altti Näsi

Ensiapuvälineet ovat kehittyneet paljon vuosien kuluessa. Ensiapukoulutusten pitkän historian kunniaksi järjestettiin Tampereella vapaaehtoistoiminnan keskus Tampurissa ensiapulaitteiden esittelytilaisuus medialle torstaina 5.3.

Antero Aaltonen

Kun ihmisen sydän lakkaa lyömästä, hän tarvitsee elvytyksen pikavauhdilla. Mutta mistä ja miten auttaja saa käyttöönsä defibrillaattorin, joka opastaa häntä toimimaan oikein? Tähän pulmaan tuo ennen pitkää helpotusta nettipohjainen laiterekisteri.

Leena Koskela

Osaa auttaa -tapahtumia on järjestetty useissa Prismoissa ympäri maata. Espoon Leppävaarassa kyseltiin Nalle Puh -laastareiden perään.

Sivut